Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Politiker riskerar åtal efter bandybråk

En av Vänersborgs ledande politiker, förre kommunalrådet S Anders Larsson (s), riskerar åtal för det uppmärksammade bråket på Annandagsbandyn.
Polisutredningen om bråket har lämnats till kammaråklagare Carina Gustafsson. Hon kommer att ta ställning till den inom de närmaste dagarna.

S Anders Larsson anklagas för att ha attackerat den före detta elitspelaren i bandy, Stenåke Walltin. Orsaken ska ha varit att denne inte varit tillräckligt positiv till det omdiskuterade bandyarenabygget i Vänersborg som nu påbörjats.

Walltin fann det hela så obehagligt att han skrev brev till Vänernsborgs kommunalråd Lars-Göran Ljunggren (s) och frågade om åtgärder skulle vidtas mot Larsson. Socialdemokraterna konstaterade dock att det inte fanns någon anledning att sparka Larsson eller vidta andra åtgärder eftersom han var på isstadion i Vänersborg privat som åskådare.

Walltin har senare konstaterat att han kände sig hotad av Larsson men att han lyckades komma loss och undgick att bli slagen.

Sedan gjordes också en polisanmälan om händelsen på isstadion och nu skall Carina Gustafsson ta ställning till om åtal skall väckas eller inte. Larsson är misstänkt för ofredande och eventuellt försök till misshandel av Walltin.

- Det här är inte en utredning som genomförts på mitt initiativ utan en följd av en anmälan, säger Carina Gustafsson. Jag skall läsa igenom utredningen under ett par dagar och ge ett besked i åtalsfrågan under fredagen.

Händelsen, som skedde i samband med bandymatchen mellan IFK Vänersborg och Gripen (5-2 till Vänersborg), blev extra uppmärksammad genom att S Anders Larsson också är en av de drivande krafterna för Arena-bygget, en bandyhall under tak i Vänersborg. Arenabygget är ett omdiskuterat projekt som blivit dyrare än planerat och kritik finns från flera partier i Vänersborg både mot att satsningen görs och att det kostar för mycket pengar. Samtidigt finns en politisk majoritet för projektet.

S Anders Larsson säger till GP att han i dagsläget inte vill kommentera ett eventuellt åtal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.