Polisen beslagtog dopingpreparat i samband med insatsen på gym i Skara, Lidköping, Götene och Grästorp. Arkivbild.
Polisen beslagtog dopingpreparat i samband med insatsen på gym i Skara, Lidköping, Götene och Grästorp. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Polistillslag mot gym – 22 misstänkta

ANNONS

Polisen slog i början av november till mot flera gym i Skaraborg. Som en följd av insatsen misstänks 22 personer för olika dopnings- och narkotikabrott. Kokain, hasch och dopningspreparat togs i beslag.

Ett syfte var att förebygga brott och motverka att gym används som rekryteringsplats för kriminella.

"En stor anledning till att vi genomför insatsen är den brottsförebyggande delen. De som tränar på gymmen ska kunna känna sig trygga", säger Johan Rexhag, lokalpolisområdeschef i västra Skaraborg, i ett pressmeddelande.

Personerna är mellan 18 och 52 år. De misstänks bland annat i 18 fall för dopningsbrott och i ett fall för grovt narkotikabrott.

ANNONS

Både uniformerad och civil polispersonal genomförde tillslag i Skara, Lidköping, Götene och Grästorp.

"Under insatsen har vi haft ett gott samarbete med gymmen", säger Johan Rexhag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS