Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisman häktad för två våldtäkter

En polisman i Stockholmsområdet har häktats för att ha drogat och våldtagit två kvinnor i 20-årsåldern, skriver kvällstidningarna.

En polisman i Stockholm har häktats för att ha drogat och våldtagit två unga kvinnor. Mannen blev på 80-talet känd som en av medlemmarna i den fruktade Baseballigan.

Den 53-årige mannen anhölls i sin frånvaro i förra veckan. Han greps i måndags och häktades i onsdags av Solna tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäkt samt narkotikabrott.

Enligt Expressen har mannen fått kontakt med två kvinnor i 20-årsåldern på internet. Han misstänks sedan ha drogat dem med kokain och våldtagit dem i sin bostad. Övergreppen ska ha begåtts i augusti-september förra året.

Kvinnorna har anmält händelserna oberoende av varandra. Polismannen säger sig vara oskyldig.

-Jag kan bara säga att han bestrider alla brottsmisstankar, säger mannens advokat Per Durling till TT.

Utredningen sköts av åklagare på Riksenheten för polismål och på Rikspolisstyrelsens enhet för interna utredningar. De som handlägger ärendet vill inte ge några kommentarer.

Polismannen är känd som en av medlemmarna i den så kallade Baseballigan, en grupp poliser som på 80-talet spred skräck i Stockholm med sina våldsamma metoder.

Förutom 53-åringen sitter för närvarande tre andra poliser häktade för våldtäkter på olika håll i landet.