En person fördes på måndagskvällen till sjukhus i Västerås efter att ha skjutits. Arkivbild.
En person fördes på måndagskvällen till sjukhus i Västerås efter att ha skjutits. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen ber om tips efter skjutning i Västerås

Polisen ber om tips från allmänheten efter den skjutning som ägde rum i Västerås under måndagskvällen.
– Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med personer som har rört sig i det här området mellan klockan 20 och 21, säger Tobias Ahlén-Svalbro vid polisen.

ANNONS

En person fördes till sjukhus efter att ha skjutits i stadsdelen Önsta i Västerås sent på måndagskvällen. Händelsen rubriceras som försök till mord, men polisen kan inte säga något om vad som ligger bakom ännu.

– Det är något vi jobbar med nu när vi håller vittnesförhör. Men vi har ingen frihetsberövad i nuläget, säger polistalespersonen Tobias Ahlén-Svalbro på regionledningscentralen.

Skotthål på läkarmottagning

Flera skott från skjutningen hade gått in i en familjeläkaremottagnings fönster i närheten.

– Jag känner mig väldigt trygg med polisen som är här på plats och de har dessutom sagt att det inte finns någon hotbild mot oss. Det här är från gårdagens skjutning här utanför på torget och berör inte vår verksamhet alls. Vi råkade bara ligga nära, säger mottagningens verksamhetschef Maria Bengtsson till VLT.

ANNONS

Tobias Ahlén-Svalbro berättar att polisen har gjort en teknisk undersökning av mottagningen.

– Vi utreder självklart om det finns ett samband till skottlossningen, säger han.

Ber om tips

När det gäller utredningen vill polisen nu få hjälp av allmänheten.

– Det vi har gjort under dagen är att vi har hållit förhör med vittnen. Men vi letar efter fler vittnen och har bland annat genomfört dörrknackning i området. Vi är väldigt angelägna om att komma i kontakt med personer som har rört sig i det här området mellan klockan 20 och 21 på måndagskvällen. Vi vill få in iakttagelser från allmänheten, säger Tobias Ahlén-Svalbro.

Hur tillståndet nu är för den skjutna personen vill polisen inte uttala sig om. Polisen uppgav på måndagskvällen att mannen var allvarligt skadad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS