Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Poliser utreds för brott efter dödsfall vid ingripande

En man i 35-årsåldern har avlidit efter ett polisingripande i Södertälje under onsdagskvällen. Vad som orsakat mannens död är oklart, men poliserna på plats ska ha upptäckt att mannen slutade att andas. En eller flera poliser utreds nu för vållande till annans död, uppger Aftonbladet.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen fick polisen i Södertälje larm om ett mopedrån. Enligt uppgifter skulle gärningsmannen ha lämnat platsen på mopeden.

Polisen lyckades stoppa den misstänkta gärningsmannen och han greps misstänkt för grovt rån.

– Vid ingripandet så uppmärksammar patrullen att han har slutat andas eller har svårt att andas. Man påbörjar hjärt-lugn räddning, ber om ambulans och mannen förs till sjukhus, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Vad var det som hände när mannen slutade andas?

– Det är det man ska arbeta med, att ta reda på vad som har hänt. Det pågår en förundersökning. Vi har upprättat en anmälan till avdelningen för särskilda utredningar, säger Towe Hägg och fortsätter:

– Vid oklarheter är det rutin att de ska titta på händelseförloppet. Som sagt, vi vet att han har stannat och vi vet att vid ingripandet uppmärksammar patrullen att han slutat andas.

Under natten framkom dock att gärningsmannen inte stulit mopeden utan att han kört den när han anlände till platsen. Samtalet till SOS Alarm kom från en person som iakttog händelsen och inte själv var direkt inblandad. I samband med larmet fick polisen uppgifter om att en person skulle ha blivit misshandlad med slag och sparkar. Denna person har polisen ännu inte lyckats få kontakt med.

Mannen som greps och senare avled misstänks ha misshandlat en person.

– Det finns uppgifter om att han har misshandlat ett brottsoffer som vi inte lokaliserat än, säger Towe Hägg.

Polisens avdelning för särskilda utredningar utreder nu händelsen. En eller flera poliser utreds för misstänkt vållande till annans död, enligt Aftonbladet.

– Ja, det är grundbrottsmisstanken. Vi ska försöka gå till botten med vad som har hänt, det kan vara medicinska orsaker bakom, det kan vara vad som helst. Vi tittar brett, säger Annika Strömberg som leder utredningen, till Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.