Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mannen misstänks för försök till mord alternativt dråp. Arkivbild.

Poliser öppnade eld mot smitande bilist

Polis i Trollhättan öppnade natten mot tisdagen eld mot en bilist som vägrat stanna och istället försökt köra på en polisman. Föraren är nu misstänkt för försök till mord.

Polisen skulle utföra en kontroll av ett fordon, men föraren vägrade att stanna. Under flykten fastnade han i en återvändsgränd men vände och körde sedan rakt emot polisen. Poliserna fick kasta sig undan och öppnade samtidigt eld mot bilen.

- Poliserna sköt inte mot föraren utan mot bilen, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen region Väst.

Bilen träffades men ingen blev skadad. Föraren kunde senare gripas.

Rutinmässigt tas nu de två poliserna ur tjänst, vapnen undersöks och formellt upprättas en anmälan om tjänstefel. Anmälan är till för att göra det möjligt att vidta utredningsåtgärder.

- Det blir polisen i Skaraborg som tar hand om ärendet eftersom det finns två poliser i Trollhättan som är målsägande, säger Peter Adlersson.

Parallellt utreds också förarens handlingar. Han är inledningsvis misstänks för försök till mord alternativt dråp men rubriceringen kan komma att utvidgas.

- Vi har hypoteser om varför han har försökt sticka. Det är något vi ska utreda men det är inget vi går ut med i dagsläget. Det finns många anledningar att undvika oss, säger Peter Adlersson.