Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En personbil voltade in på en mack i Rosengård och krockade med ett antal släpvagnar under natten. Vid bilen fanns en skottskadad man.

Polisens teori: Senaste skjutningen vådaskott

Vådaskott kan vara orsaken till att en man i 20-årsåldern hittades skottskadad vid en bil i Rosengård i Malmö natten till torsdagen. Så lyder en av Malmöpolisens teorier om den senaste skjutningen – vapen hittades i anslutning till bilen.

- Vid klockan 01.40 fick vi samtal om att en bil kolliderat vid en bensinmack. När polisen kom dit anträffades en person utanför bilen som visade sig vara skjuten i ryggen, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö.

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och skulle opereras under dagen.

- Vi tror att det varit ett vådaskott och söker efter en person som vi bedömer har varit inblandad i detta, säger Stefan Sintéus.

Vådaskott är inte helt ovanligt i de här miljöerna, förklarar han.

- Vi har sett flera gånger tidigare att personer har skadats.

- Det är klart att det i sig är allvarligt att de inte kan hantera sina vapen säkert, men vi har ändå inte haft någon form av skjutning som gått mot någon allmänhet eller liknande, säger Sintéus.

Hyrbilen som mannen hittades i voltade vid en mack i Rosengård och krockade med ett antal släpvagnar. Teknisk undersökning i bilen gör att polisen misstänker vådaskott.

- Detaljer vill jag inte gå in på, men det är en teori som vi arbetar med, säger han.

- Även om timmen var sen är vi givetvis intresserade kring iakttagelser om händelsen.

Eventuella kopplingar till andra skjutningar vill inte polismästaren kommentera – sedan den 18 juni har sex män fått sätta livet till i fyra dödsskjutningar i Malmö.