Polisens teori: Offren kan ha mördats för att tystas

Ett av offren som mördades i Hallonbergen i Stockholm uppges nyligen ha blivit vittnen till ett tidigare mord i närheten av deras bostad. – Det kan vara motivet till att de nu dödats, säger en poliskälla till Aftonbladet.

ANNONS
|

Strax efter klockan 9.00 på tisdagsmorgonen larmades polisen centrala Hallonbergen utanför Stockholm.

I området hittades en död kvinna och en svårt skadad man som senare avled på sjukhus.

Enligt Aftonbladets uppgifter höggs kvinnan ihjäl i en lägenhet medan mannen kort därefter attackerades och knivskars efter att ha flytt ut från bostaden genom ett fönster.

Innan mannensknivskars ringde han enligt tidningens uppgifter polisen och namngav en av de misstänkta mördarna.

När polisen anlände till platsen öppnade patrullerna eld för att "stoppa pågående brottslighet" berättade polisens presstalesperson i Stockholm, Towe Hägg, under morgonen.

Fyra anhållna

Polisen har under dagen varit förtegna om händelseförloppet. Både Towe Hägg och förundersökningsledaren, Olof Calmvik, har dock uppget att inga skott träffade den avlidna kvinnan eller mannen.

ANNONS

Under förmiddagen greps fyra personer som senare under dagen anhölls efter beslut av Olof Calmvik.

– Tre personer är anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord och en fjärde person är anhållen skäligen misstänkt för med hjälp till mord, säger åklagaren.

På grund av rådande förundersökningssekretess vill åklagaren inte kommentera eller lämna några fler detaljer eller något tänkbart motiv som kan ligga bakom det misstänkta dubbelmordet.

Uppgifter: Motivet kan ha varit att tysta ett vittne

Enligt uppgifter till Aftonbladet är den mördade kvinnan och mannen ett par i 40-årsåldern. En av dem ska enligt källan nyligen ha blivit vittnetill ett tidigare mord i närheten av deras bostad.

– Det kan vara motivet till att de nu dödats, säger poliskällan till tidningen.

Ett tänkbart motiv som polisen enligt källan nu utreder är om tisdagens dubbelmord kan ha utförts för att tysta ett vittne.

Mordet som mannen eller kvinnan uppges ha blivit vittnetill inträffade den 22 januari i år. Enman i 25-årsåldern blev då skjuten i ett garage i Hallonbergen.

Mannen kördes efter det i en bil mot Karolinska sjukhuset. Bilen ska enligt den skjutne mannen på vägen tillsjukhuset ha prejats av vägen och blivit beskjuten. Uppgifterna lämnade den skjutne mannen själv innan han avled av sina skador.

ANNONS

ANNONS