Fyra män har gripits i en polisinsats i Kista. Arkivbild.
Fyra män har gripits i en polisinsats i Kista. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Polisen sköt varningsskott – fyra anhållna

Polisen avlossade flera varningsskott i samband med en insats där fyra misstänkta inbrottstjuvar greps i Kista norr om Stockholm.

ANNONS
|

Efter ett inbrott i en affär i Kista galleria stoppade polisen två bilar där de flyende inbrottstjuvarna färdades under tidiga söndagsmorgonen. Larmet kom strax före klockan 07.

När poliserna kom dit tog de upp jakten på bilarna och de flyende gärningsmännen. Åtminstone en av bilarna prejades när polisen stoppade dem.

Fyra män i 25-årsåldern greps.

– I samband med ett av gripandena upplever en polis en hotfull situation i en sådan utsträckning att polisen avlossar sitt tjänstevapen och skjuter flera varningsskott, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Han vill inte närmare berätta vad det var för hotfull situation.

Ingen skadades under insatsen. Polisen har inlett brottsutredning om grov stöld och grovt olaga hot, samt försök till dråp alternativt grov misshandel.

ANNONS

De fyra misstänkta männen anhölls efter förhör.

Enligt rutinen när en polis avlossar sitt tjänstevapen kommer ärendet också att anmälas till särskilda åklagarkammaren vid Åklagarmyndigheten för granskning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS