Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Polisen: Så var årets midsommar

Årets midsommarfirande blev en lugn historia för polisen. Ändå omhändertogs 40 personer för fylleri i Göteborg. - En normal regnig midsommarafton, säger Jenny Widén, presstalesperson för polisen i Region väst.

Midsommarafton tycks på det stora hela ha varit lugn runt om i Sverige. I Skåne jämför polisen midsommarafton med en helt vanlig helgkväll.
- Det har varit väldigt lugnt här i Skåne. Polisiärt har det inte hänt mer än en vanlig fredag, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen Region syd.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Fylla och våld i Göteborg

I Göteborg omhändertogs 40 personer enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Enligt polisen har det förtärts mycket alkohol och gjorts ett par anmälningar om våldsamma händelser.
- ​Det har varit en del anmälningar om våld mot tjänstemän framför allt samt några anmälningar om misshandel, men inget allvarligt. Det har varit en normal regnig midsommarafton, med en del fylla och förverkad alkohol. Inga större händelser, säger Jenny Widén, presstalesperson för polisen i Region väst.

Stökigt på Öland

På Öland har det varit något stökigare eftersom många, framförallt unga personer samlas för att fira midsommar där, enligt Fredrik Bratt. Polisen har omhändertagit omkring 20 personer och fem fall av misshandel har anmälts.

- Men det finns inga rapporter om något grövre våld, säger Fredrik Bratt.

Han tillägger att anmälan om sexuella övergrepp och våldtäkt kan komma in senare.

Polisen i Stockholm, Region nord och Södermanland ger en liknande bild.

- Det har inte varit värre än en vanlig fredagsnatt. Det kan väl vara att folk är på lantställen och annat, säger Mikael Ericson, vakthavande befäl i Södermanland.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.