Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder: Googlemaps och Arkivbild

Polisen misstänker: Tonårspojke gruppvåldtagen

En 17-åring uppges ha blivit våldtagen i Uppsala av tre för honom okända killar under natten till fredag. Pojken hittades medvetslös i en trappuppgång i Gottsunda. Nu har polis fått signalement på de misstänkta förövarna.

Texten fortsätter under tv-inslaget

Polisen larmades vid 02-tiden under natten till fredagen av ett vittne som hade sett 17-åringen ligga i en trappuppgång. Flera patruller och en ambulans tog sig till platsen där de hittade killen medvetslös. 

– Han hade diverse skador som tydde på att han hade utsatts för våld, sa Daniel Ågren, RLC-befäl polisregion Mitt, på fredagsmorgonen.

Polisen lyckades endast genomföra ett kort förhör med 17-åringen. Han berättade då att han hade blivit våldtagen av tre för honom okända killar. Han fördes sedan till sjukhus för vård. 

– Han har inte fått några allvarliga fysiska skador, menade Daniel Ågren. 

Var berättade han att våldtäkten hade skett?

– Det är i nuläget okänt. Vi ska hålla fler förhör med honom under dagen. 

 

Har fått beskrivning av männen 

Under fredagen har 17-åringen kunnat lämna signalement på de misstänkta förövarna till polisen, rapporterar Upsala Nya Tidning.

- Han har lämnat i mitt tycke väldigt konkreta uppgifter som bör ger polisen ett bra material att arbeta vidare med. Jag skulle bli förvånad om inte det här fallet blir löst, säger 17-åringens målsägandebiträde, advokat Christer Söderberg, till tidningen.

Polisen har inte heller någon närmare beskrivning av de misstänkta gärningsmännen, annat än att de var tre till antalet och unga. Det finns därför inga konkreta misstankar om vilka som kan ha legat bakom den anmälda våldtäkten. Polisen har inlett en förundersökning om grov våldtäkt. 

Djuplodande förhör med 17-åringen

Under dagen har polisen talat med 17-åringen men även letat efter vittnen i området. 

–  Han mådde väldigt dåligt, men nu är han väl omhändertagen, sa polisens pressinformatör i Uppsala, Christer Nordström, under fredagsförmiddagen. 

Så tillade han:

– Ärendet har hög prioritet. Det har avsatts personal för att hantera detta så vi får se vad vi kan få fram under dagen.

– Dörrknackningen pågår fortfarande i området, bekräftade polisens pressinformatör i polisens Region Mitt, Anders Hedström.

Hur mår 17-åringen?

– Han är vårdad på sjukhus och har undersökts.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.