Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen misstänker att branden som totalförstörde den båt som låg vid Årstaviken i centrala Stockholm var anlagd.

Polisen misstänker att båtbrand var anlagd

Den 40 meter långa båt som började brinna i Årstaviken i Stockholm har totalförstörts. Polisen, som ännu inte kunnat undersöka båten, misstänker att branden var anlagd.

Vittnen berättade om en kraftig explosion på onsdagskvällen och att båten inom några sekunder var övertänd. De fem personer som enligt polisen befann sig ombord tvingades kasta sig i det iskalla vattnet. En person fördes till sjukhus och vårdas fortfarande för sina skador.

Brandplatsen behöver svalna innan polisen kan inleda en teknisk undersökning. Vad som orsakade branden är än så länge oklart, men polisen utreder händelsen som mordbrand.

- Vi tror att den är anlagd och dessutom fanns spridningsrisk till andra båtar, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till TT.

Det finns ännu ingen misstänkt och polisen har ännu inte förhört personen som fördes till sjukhus.

Båten låg vid den gamla oljepiren nedanför Södersjukhuset vid Årstaviken. Piren har öknamnet "pirathamnen" efter att flera båtar olovligt legat förtöjda där. Både grannar, flera myndigheter och kommunen har haft stora problem med att få bort båtarna som orsakat problem med latrinhantering, nedskräpning och oljeläckage, skriver Stockholm Direkt.

- Vad jag förstår tycker inte Stockholm stad att det här är en lämplig plats för fast boende i båtar, säger Kjell Lindgren.

Några timmar innan branden startade blev det offentligt att beslut fattats om att piren ska rivas.