Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/13

Polisen: Kör försiktigt

Flera trafikolyckor har inträffat på E6 i södra Sverige under dagen där snöfall och hala vägar har påverkat trafiken. Nu uppmanar polisen till att ta det lugnt på vägarna: - Se till att köra med ett gott avstånd till dina medtrafikanter, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Flera olycka har inträffat i Skåne under onsdagen.

Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut till olyckorna som har inträffat i södra Sverige där det råder vinterväglag.

– Det inträffar olyckor hela tiden i dag. På E6 i höjd med Landskrona har vi haft en del olyckor under eftermiddagen, men det har egentligen varit dåligt väder och väglag även i Kristanstad, Ystad och Bromölla. Det har varit lite mindre halt inne i centrala Malmö, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Trafikolyckorna har påverkat E6 vilket har lett till långa köer på vägarna. Vägen har också tvingats stängas av i samband med olyckorna.

– Det har varit helt avstängt på E6 i södergående riktning under eftermiddagen, säger Åsa Emanuelsson.

Inga skadade

Vid 15.33 fick polisen in larm om flera olyckor på E6 i höjd med Lundåkra.

– Det var tre olyckor där och strax efter fick vi in ett larm om en lastbil som stod placera mitt över vägen i södergående riktning. Vi har haft  mycket att göra med räddningstjänsten på väldigt kort tid, många olyckor som har varit oberoende av varandra, säger Åsa Emanuelsson.  

Även i Kristianstad har det varit flertalet trafikolyckor under onsdagseftermiddagen, då två bilar krockade i Färlöv.

Inga personer uppges ha kommit till skada i samband med vädret och väglaget.

"Kör inte för fort"

SMHI har utfärdat en Klass 1-varning som påverkar Skagerrack, Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Karlskrona, Simrishamn, Malmö och Helsingborg upp till gränsen till Halmstad.

– Se till att köra med ett gott avstånd till dina medtrafikanter, kör inte för fort och var vaken och pigg när du är ute på vägarna, uppmanar Åsa Emanuelsson.

Mulet och minusgrader

Enligt Erik Rindeskär, meteorolog vid väderinstitutet Foreca förväntas snövädret hålla på fram till torsdagsmorgonen.

– Det snöfallet som har varit under dagen kommer från en gammal front i samband med en ostlig vind som har varit frisk, då blir det besvärligt väder. Det här har gjort att snöfallet har pumpat på under dagen och där har framförallt Skåne och Blekinge berörts. Snöfallet ligger kvar med en oförändrad styrka fram till torsdag morgon och man kan nog räkna med ytterligare en decimeter snö lokalt, säger han.

Snöfallet kommer dock under förmiddagen att försvagas allt mer och röra sig upp mot norr där det splittras upp.

– Därefter kommer det att vara mulet och minusgrader under morgondagen. I Halland kan det bli någon decimeter snö, men det försvinner uppåt under dagen, säger han.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.