Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera människor fördes till sjukhus efter rökutveckling i ett bostadshus i Skogås söder om Stockholm.

Polisen jagar man för knarkexplosion

Polisen i Stockholm är fortfarande på jakt efter en man som misstänks ha tillverkat knark i en lägenhet i Skogås. En tidigare misstänkt är inte längre anhållen i sin frånvaro.

Utredningen om en explosion i en lägenhet i Skogås, som tros ha skett i samband med narkotikatillverkning, fortsätter. Tidigare under måndagen anhölls två män i sin frånvaro, men efter beslut från åklagare gäller anhållan nu bara en av männen.

- Man gjorde bedömningen att personen i fråga hade ett alibi som höll, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det var i söndags kväll som det började ryka från lägenheten som ligger söder om Stockholm. Rökutvecklingen följdes av en explosion och någon ska ha setts springa från platsen.

Mannen som fortfarande jagas är född på 1980-talet och misstänks för narkotikabrott och allmänfarlig ödeläggelse. Han misstänks även för vållande till kroppsskada.

- Det var ett par personer som fick föras till sjukhus efter det här, säger Lars Byström.

Enligt polisen kände ett tiotal personer av röken. Polisens tekniker undersöker lägenheten men det är i nuläget oklart vilken typ narkotika som ska ha tillverkats.

Även Säpo har informerats om det inträffade, enligt polisen.