Krister Peterson är åklagaren som leder Palmeutredningen. Arkivbild.
Krister Peterson är åklagaren som leder Palmeutredningen. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/ TT

Polisen dna-testar Skandiamannens släktingar

ANNONS

Palmegruppen har samlat in dna-tester från släktingar till den så kallade Skandiamannen, rapporterar Aftonbladet.

Den 13 mars i år skickades en begäran från gruppen till Rättsmedicinalverket i Linköping. Något svar har inte kommit in, och varken myndigheten eller polisens spaningsledare vill till tidningen kommentera begäran.

– Det är uppdelat så att Rättsmedicinalverket gör dna-analyser i släktskapsutredningar medan Nationellt forensiskt centrum arbetar med spår från brottsplatser. Här kan jag tänka mig att man försöker göra en släktskapsutredning kopplat till något spår i utredningen, säger Marie Allen, professor i rättsgenetik vid Uppsala universitet, till Aftonbladet.

Palmeåklagare Krister Petersson sade i februari att han till sommaren ska berätta vem som är ansvarig för mordet på Olof Palme.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS