En polischef sparkas efter att ha ertappats med amfetamin i blodet. Arkivbild.
En polischef sparkas efter att ha ertappats med amfetamin i blodet. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Polischef sparkas – tog amfetamin på rejv

ANNONS

En polischef i Gävleborg som ertappades narkotikapåverkad på ett rejv i början av juni förra året får sparken, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Omkring 50 personer kontrollerades av polis på festen. Polischefen var en av dem och testade positivt för amfetamin, men nekade till narkotikabrott och hävdade att blodprovet gav utslag på grund av mediciner, eller att någon lagt amfetamin i ett drickglas.

Polisen åtalades och dömdes i december förra året för ringa narkotikabrott samt för att ha gjort olovliga slagningar i polisens register. Nu har polisens personalansvarsnämnd beslutat att polischefen omedelbart ska avskedas.

– Beslutet var väntat och att missbruka narkotika är inte förenligt med att vara polis, säger Per Ågren, polisområdeschef i Gävleborg, till SVT.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS