Polischef dödshotade befäl

Efter att en lokalpolischef gått ut i media och talat om sin oro kring den nya polisorganisationen reagerade hennes chef kraftigt. Enligt flera källor till SVT ska Lena Tysk, polischef i Västmanland, dödshotat sin kollega för att ha pratat med media.

ANNONS
|

Det var SVT Nyheter Västmanland som var först med att berätta om händelsen. Polischefen i Sala, Agneta Kumlin, har tidigare öppet kritiserat den nya polisorganisationen i en SVT-artikel. Efter den publiceringen ska polischefen i Västmanland, Lena Tysk, ha reagerat kraftigt.

Flera poliser ska ha vittnat och bekräftat att Lena Tysk, polischef i Västmanland,attackerade Agneta Kumlin, polischef i Sala, tryckte upp sin mobiltelefon mot Kumlins ansikte och sa:

– Har du pratat om det här i media är du död.

Enligt SVT Nyheter har flera poliser som var på plats vid attacken bekräftat uttalandet.

Vill inte uttala sig

GP har försökt nå både Lena Tysk och Agneta Kumlin, men ingendera vill kommentera händelsen. Till SVT Nyheter säger Lena Tysk:

ANNONS

–Jag ger inga kommentarer, säger hon och lägger sedan på telefonen.

Riktade stark kritik mot nya organisationen

Bakgrunden i attacken ska vara att Agneta Kumlin, polischefen i Sala, tidigare har kritiserat den nya polisorganisationen i Västmanland som blir verklighet i november. Man har tidigare bland annat haft två polispatruller som arbetat under natten i de norra delarna av länet, vilket nu har dragits ned till en patrull för hela området.

Agneta Kumlin har då menat på att den nya omorganisationen är en nitlott för länet och de små kommunerna.

– Jag har jobbat på polisen sedan 1976 och tycker att jag känner till området och problematiken. När man då flaggar för att det här håller inte, det här kommer inte att gå bra -då förtjänar man att bli lyssnad på, säger Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef i Sala, till SVT Nyheter.

ANNONS