Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis sköt mot misstänkta mordbrännare

En friskola i Malmö börjande brinna under lördagskvällen. När en polispatrull försökte stoppa den misstänkta flyktbilen blev en av poliserna nästan påkörd. – Vi rubricerar det här som mordbrand och mordförsök, det sista i samband med polismannen som nästan blev påkörd, säger Jimmy Modin, presstalesman vid polisen region Syd, till GP.

Det var friskolan Al-Salamah i området Jägersro i Malmö som började brinna sent på lördagskvällen. I nuläget finns det misstankar om att branden var anlagd.

– Det brinner för fullt och det är flera brandhärdar, säger Paul Bjurehag, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Larmet om branden kom vid 23-tiden på lördagen. Det var en polis som befann sig i området som upptäckte branden.

– Det hördes en hög smäll eller någon form av explosion, säger Mia Sandgren, informatör vid Skånepolisen.

Polisen såg även en bil som lämnade platsen. En annan polispatrull försökte lite senare stoppa bilen.

– I samband det blev en av poliserna nästan påkörd av bilen. Det leder till att man skjuter verkanseld mot bilen, men den stannar inte, säger Mia Sandgren.

Ingen av poliserna skadades.

Enheter från samtliga brandstationer i Malmö och Lund befann sig på plats för att släcka branden, skriver Kvällsposten. Vid sjutiden på söndagsmorgonen pågick fortfarande räddningstjänstens arbete på platsen. 

– De arbetar fortfarande på platsen, vi inväntar besked från de innan vi spärrar av platsen för undersökning, säger Jimmy Modin, presstalesman vid polisen region Syd, till GP.  

Al-Salamah har genom sin hemsida kommenterat händelsen.

"Som många av er hört så har det brunnit på Al-Salamahskolan under natten. Det var en brand begränsad till köket och just nu pågår saneringsarbete. Vi kommer att hålla er uppdaterade. I denna stund behöver vi hålla samman och stödja varandra.", skriver de.

På söndagsmorgonen hade flyktbilen ännu inte hittats. 

– Vi har en hel del uppgifter om den här bilen, men inget som vi kan dela med oss av i detta skedet, säger Jimmy Modin till GP.

Händelsen rubriceras som mordbrand och mordförsök. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.