Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En polis blev klämd och skadad i benet i samband med en vild polisjakt i Örebro. Arkivbild.

Polis påkörd i vild jakt efter rattfyllerist

En polis har blivit påkörd i samband med en jakt efter ett fordon i vansinnesfärd i Örebro. Den berusade föraren kom undan polisen flera gånger under en timslång jakt.

- Det började som ett larm om en person som körde vingligt och knappt kunde hålla sig på vägen, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till TT.

De första vittnena ringde polisen klockan 16.40 på söndagen. När patruller ryckte ut drog bilens manlige förare iväg på en vansinnesfärd genom Örebro.

Blev för farligt

Vid tre tillfällen fick poliser kontakt med personbilen, utan att lyckas stanna den. Ute på E20 körde den så fort – uppemot 175 kilometer i timmen – att jakten fick avbrytas.

- Det blev för farligt, vi ville inte riskera andra trafikanters liv, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till TT.

När polisen fick syn på bilen en fjärde gång inleddes en jakt på parkeringen vid Mariebergs köpcentrum. Två polisbilar trodde sig då ha lyckats omringa bilen.

- En kvinnlig polis kliver ur det ena fordonet och i samband med det kör föraren trots det iväg, vilket gör att polisen klämmer ena benet rätt så rejält, säger Mats Öhman.

Mannen, som är i 35-årsåldern, flydde igen. Först en dryg timme efter de första larmen kunde han stoppas och gripas.

Fick "avsevärd" skada

Mannen misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Rubriceringen kan komma att ändras till grov misshandel eller våld mot tjänsteman, grovt brott.

Den kvinnliga polisen vårdas på sjukhus med vad Mats Öhman beskriver som en "ganska avsevärd" skada.

- Det finns inga uppgifter om att tredje person eller andra bilar ska ha kommit till skada, säger han.