Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Polis knivskuren i Stockholm

En polis har knivskurits vid Medborgarplatsen i Stockholm, enligt Aftonbladet.

Larmet om  pågående misshandel vid Medborgarplatsen kom in strax efter 10.30-tiden och flera polispatruller ska vara på platsen. 

– En polis är skadad och en person är gripen misstänkt för försök till mord, det är allt jag vill säga för tillfället, säger Anders Bryngelsson, polisen presstalesperson. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska polisen vara knivskuren, men det vill Anders Bryngelsson inte bekräfta. 

– Allt jag kan säga är att en polis är skadad. 

När den skadade polisen fördes till Karolinska sjukhuset var skadeläget ännu oklart. Runt 12-tiden meddelade Anders Bryngelsson att tillståndet för den skadade polisen inte är livshotande och att anhöriga underrättats.
Starx innan 13:00 på eftermiddagen kunde polisen lämna sjukhuset. 

Oklart händelseförlopp

Angående händelseförloppet är polisen fortsatt förtegen. I nuläget ser det ut som ett oprovocerat angrepp där en person gett sig på en polis och stuckit honom med ett vasst föremål. Frågor om motiv är det enligt polisens presstalesperson för tidigt att spekulera i.

– Motivet är inte känt i nuläget. Vi är kvar på plasten och förhör vittnen till händelsen, men också för att jobba trygghetsskapande. Vi har öppnat en utredning för försök till mord, säger Anders Bryngelsson. 

På sociala medier spekuleras det i om attacken har någonting med manifestationen som hålls på trappan vid Medborgarplatsen, men det dementerar Ronnie Tellberger, områdespolis Södermalm till DN

– Det har inget med demonstrationen på Medborgarplatsen att göra, det är helt skilda händelser.

Stödet från kollegorna

Under torsdags eftermiddagen uttryckte flera poliskollegor sitt stöd för den skadade polisen. 

 

Polis forsatt kvar på plats

Polisen har spärrat av ett stort område kring Björns Trädgård, som ligger mitt emot Medborgarplatsen, där attacken ska ha ägt rum.  

Bussar som vanligen traffikerar Götgatan tar en annan väg på grund av avspärrningarna och tunnelbanans gröna linje stannar inte på tunnelbanestationen Medborgarplatsen. 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.