Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den åttaåriga pojke som dödades vid handgranatsattacken i Biskopsgården begravdes på måndagen. Arkivbild

Polis bevakade 8-åringens begravning

Den åttaårige pojke som dödades när en handgranat kastades in i en lägenhet i Biskopsgården i Göteborg begravdes på måndagen. Närmare 200 personer hade kommit till kyrkogården i Backa för att visa sitt deltagande.

Polis bevakade begravningsceremonin på distans.

- Vi har ett ansvar för familjens säkerhet men hade ingen direkt avsatt kommendering på plats, säger Hans Lippens, informatör vid polisen i region Väst.

Ännu är ingen gripen för handgranatsattacken som inträffade för drygt en vecka sedan. Polisen misstänker att den är en del i det pågående gängkriget i området och kan ha kopplingar till dubbelmordet på en restaurang i en annan del av Biskopsgården våren 2015. En av de män som dömdes för inblandning i morden är skriven på den adress där åttaåringen, som var på besök i Sverige, sov.

Inga nya tips har kommit till polisen. Undersökningen av filmer från olika övervakningskameror i området pågår fortfarande. Robert Karlsson, chef för polisens avdelning för grova brott, vädjar även till personer "i kriminell miljö" att träda fram.

- Om man vet något eller på ett eller annat sätt är del av problemet och väljer att inte säga något, då accepterar man också att familjen inte längre är fredad, säger han till SVT Nyheter Väst.