Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En pojke i tonåren hittades knivskuren utomhus i närheten av en skola i Solna, norr om Stockholm.
En pojke i tonåren hittades knivskuren utomhus i närheten av en skola i Solna, norr om Stockholm. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Pojke under 15 år knivskuren vid skola

En pojke i tonåren hittades under fredagseftermiddagen knivskuren i Solna, norr om Stockholm. Han hittades utomhus i närheten av en skola.

Pojken, som är under 15 år gammal, fördes med ambulans till sjukhus.

Vid 19-tiden på kvällen kan polisen inte lämna några ytterligare upplysningar om skadeläget.

– Jag har pratat med jourhavande förundersökningsledare och ställt frågan om pojken har allvarliga skador. De har inte den informationen nu, så vi kan inte från vår sida gå ut med något om skadeläget. Det är fortfarande oklart, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen vet ännu inte om den skadade pojken eller andra inblandade i händelsen är elever på skolan eller har någon annan koppling dit.

Alessandra Wallman, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Solna, uppger för tidningen Mitti att eleverna vid den aktuella skolan hölls inomhus efter händelsen. Föräldrar uppmanades att hämta sina barn vid skolans huvudentré eftersom polisen spärrat av ett område runt skolan.

En stor insats pågår och polisen arbetar för att säkra spår, söka gärningspersoner och kontrollera om det finns filmer från övervakningskameror som är intressanta i ärendet.

– Vi har hållit ett stort antal vittnesförhör, det pågår ett intensivt utredningsarbete. Vi kan inte säga mer än det just nu, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ingen är gripen misstänkt för brottet. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

En stor insats pågår och polisen arbetar för att säkra spår, söka gärningspersoner och höra vittnen.
En stor insats pågår och polisen arbetar för att säkra spår, söka gärningspersoner och höra vittnen. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Polisen vet i nuläget inte om de inblandade är elever på skolan eller har någon annan koppling dit.
Polisen vet i nuläget inte om de inblandade är elever på skolan eller har någon annan koppling dit. Bild: Jonas Ekströmer/TT