Pojke på cykel ihjälkörd – bilförare anhållen

En elvaårig pojke har dött efter att ha blivit påkörd av en bil i Märsta, norr om Stockholm, på onsdagskvällen.
Den drogpåverkade bilföraren är nu anhållen misstänkt för vållande till annans död. Enligt flera medier tillhör han ett kriminellt nätverk.
– Det var stökigt på platsen, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

ANNONS
|

Det var vid 19-tiden på onsdagskvällen som polisen larmades till området Valsta i Märsta, norr om Stockholm med anledning av en olycka.

När de första patrullerna anlände var det mycket folk på platsen och inledningsvis trodde polisen att det handlade om en olycka mellan en gångtrafikant och en bil.

– Det var stökigt på platsen när vi kom dit. En person blev särskilt aggressiv när vi försökte flytta på denne och vi tvingades använda pepparsprej för att lugna ner situationen, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson på torsdagsmorgonen.

Det visade sig kort senare att det var en pojke på cykel och en bilförare som kolliderat. Den elvaåriga pojken var medvetslös och när polisen kom till platsen hade HLR påbörjats.

ANNONS

– Ambulansen var framme på bara några minuter och förde pojken till sjukhus, säger Mats Eriksson.

Pojken var allvarligt skadad och dog senare på sjukhus. Hans anhöriga är underrättade.

Uppgifter: Gängkriminell

Bilföraren visade tecken på drogpåverkan och greps direkt på olycksplatsen i Valsta.

Under natten har mannen, som är i 25-årsåldern, förhörts. På torsdagsmorgonen meddelar polisen att han är anhållen misstänkt för vållande till annans död, drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Flera medier skriver att den nu anhållne mannen tillhör ett känt kriminellt nätverk. Enligt Expressen uppgifter han han under flera år varit ledande i Märstanätverket och förekommer i flera utredningar om grova brott.

– Det är ingenting jag kan kommentera i nuläget, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Vet du hur snabbt mannen ska ha kört i samband med olyckan?

– Nej, det är något vi vill försöka få klarhet i med hjälp av våra vittnesuppgifter, säger Mats Eriksson.

Både bilen och pojkens cykel togs i beslag under onsdagskvällen. Polisen lämnade platsen vid 21-tiden och under torsdagen fortsätter utredningsarbetet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS