Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blommor på en polisbil i Biskopsgården i Göteborg efter mordet den 30 juni. Arkivbild.
Blommor på en polisbil i Biskopsgården i Göteborg efter mordet den 30 juni. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Pojke omhäktad för polismordet i Göteborg

17-åringen fortsätter att neka till att ha skjutit ihjäl en polis i Biskopsgården. Under fredagsförmiddagen omhäktades pojken, fortsatt misstänkt för både mord och mordförsök.

Pojken greps den 3 juli misstänkt för mordet den 30 juni, då en polisman i tjänst sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg. Vid den första häktningsförhandlingen dagen efter gripandet nekade 17-åringen till brott, men häktades trots det och belades även med restriktioner.

Under fredagen begärde åklagaren pojken omhäktad, vilket Göteborgs tingsrätt gick med på. Nästa häktningsförhandling ska hållas senast den 2 augusti.

Enligt 17-åringens advokat Hans Palm fortsätter pojken att neka till att ha utfört skjutningen. Den misstänkte protesterar också mot att vara belagd med restriktioner.

– Självklart. Det följer ju med att man nekar, då vill man ju varken gå med på att vara häktad eller ha några restriktioner. Det är ju logiskt. I övrigt kan jag inte säga mer, yppandeförbud råder, säger Palm.

Restriktionerna innebär bland annat att åklagaren får besluta att 17-åringen inte får vistas tillsammans med andra intagna, inte får följa vad som händer i omvärlden och inte får ta emot besök.