Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pojke knivskuren i halsen på skola

En pojke i 15-årsåldern knivskars på en högstadieskola i Sollentuna. Han fördes till sjukhus med skador i armar och halsen. Gärningsmännen är identifierade av polis och jagas just nu av polisen.

Larmet om knivattacken på skolan i Sollentuna i norra Stockholm kom in till polisen klockan 11.55 på torsdagsförmiddagen, vilket Expressen var först med att rapportera om.

"I dag har en pojke blivit knivskuren av en annan elev på skolan. Pojken som blivit knivskuren är omhändertagen och har inga allvarliga skador. Han mår under omständigheterna bra. Skoldagen kommer att avslutas i dag kl.14. Alla skolsköterskor och kuratorer i kommunen finns tillgängliga för de elever och personal som har behov av stöd. Polisen har börjat sin utredning på plats och det finns vittnen till händelsen." skriver Sara Carlson på Facebook, rektor på Edsbergsskolan 7-9 i Sollentuna kommun.

Ett vittne uppgav för Aftonbladet att det såg ut som mycket blod.

Enligt Lars Byström, polisens presstalesperson, ska ambulanspersonalen ha uppgett att pojken inte hade livshotande. Polisen vet ännu inte vad som ligger bakom händelsen, som inträffade inne i skolan.

– Det är oroväckande och våra tankar går naturligtvis till offret och dennes familj, säger inrikesminister Anders Ygeman om det senaste knivdådet på en svensk skola, till TT som också uppger att en förundersökning om försök till mord har inlett.

Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning.


Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.