Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Plus-Sverker ingen börshaj

Sverker Olofsson, hyllad programledare för konsumentprogrammet Plus, är inte lika vass när det gäller sina egna aktieaffärer. När gruvföretaget Scanmining gick i konkurs var han en av många som gjorde en dålig affär, skriver Västerbotten-Kuriren.
- Jag känner mig inte ett jäkla dugg lurad. Det här var ju en ren chansning, säger han till Västerbotten-Kuriren.
I tv-rutan har Sverker Olofsson lärt tittarna hur de ska klara sig från att göra en dålig affär.
Men på det privatekonomiska planet är han inte lika lyckosam.

Programledaren hade 1 000 aktier i gruvföretaget Scanmining som gick i konkurs i december vilket gjorde innehavet redo för soptunnan.
- Det är väl ungefär som att köpa en Harry Boy. Det här är bara en lekstuga för de som har råd med det, säger Sverker Olofsson till Västerbotten-Kuriren.

Flera kändisar förlorade pengar
Plus-Sverker erkänner att han har sina brister när det gäller aktiemarknaden, men hoppades att satsningen på gruvnäringen i Västerbotten skulle kunna ge honom en slant.

Han var dock inte ensam att förlora pengar på konkursen, bland andra ryttarinnan Malin Baryard, radioprofilen Täppas Fogelberg och politikern Per Garthon gjorde också en dålig affär på Scanmining.

Totalt har cirka 660 miljoner kronor investerats av 9 500 svenska aktieägare och konkursförvaltaren menar att alla dessa kan känna sig blåsta på pengarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.