Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man misstänks ha sålt koder som gjort det möjligt att utan abonnemang titta på Canal Digitals och Viasats sändningar. Arkivbild.

Pirat-tv-nätverk avslöjat i Skåne

Polisen tror sig ha avslöjat en man som drivit ett pirat-tv-nätverk. Tidigare i veckan gjorde polisens nationella operativa avdelning tillsammans med lokalpolis tillslag i Ängelholm och Helsingborg. En man misstänks ha sålt koder som gjort det möjligt att utan abonnemang titta på Canal Digitals och Viasats sändningar, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Han anhölls först för brott mot lagen om förbud beträffande viss avkodningsutrustning. Senare har han släppts fri, men han är fortsatt misstänkt. Även hans kunder riskerar åtal.

- Även kunderna gör sig skyldiga till ett brott och i den här utredningen kommer vi att jobba för att lagföra kunder, säger åklagare Jennie Kronlund vid internationella åklagarkammaren i Stockholm till tidningen.

Både mannen som sålt koder och hans kunder riskerar att få betala skadestånd till tv-bolagen som ersättning för de abonnemangsavgifter de gått miste om.