Person skjuten av polis i centrala Hudiksvall

En person har under onsdagen skjutits av polis i centrala Hudiksvall. Personen ska ha varit inne i en galleria och tvingat till sig saker. Ett område är nu avspärrat i centrum.

ANNONS
|

Vid lunchtid under onsdagen ska polis ha skjutit en person i centrala Hudiksvall. Skottet ska ha avlossats efter att polis kallats till en galleria där en person varit inne i flera affärer och tvingat till sig olika föremål, det var SVT Gävleborg först med att rapportera.

– Det uppstår en situation där en polis skjuter verkanseld och träffar en person. Personen är förd till sjukhus med ambulans och skadeläget är oklart, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén till SVT Gävleborg.

Skadeläget för personen är i nuläget okänt men enligt SVT ska personen enligt vittnet ha skjutits i benet efter att ha hotat polis med kniv.

ANNONS

Det ska inte finnas några uppgifter om andra skadade och det ska heller inte vara någon fara för allmänheten.

”En situation där en polis skjuter verkanseld kommer enligt rutin att utredas av åklagare vid Särskilda utredningar, SU.”, skriver polisen på sin hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS