Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Person akut till sjukhus från riksdagshuset

En person har körts till sjukhus efter ett akut larm från riksdagshuset. Polisen uppger att det är ett så kallat SALSA-larm som skickats ut. – När ett sådant här larm går kan det vara frågan om minuter, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Larmet kom in till SOS vid 12.30-tiden på tisdagen. Eva Nilsson vid Stockholmspolisen uppger att ett SALSA-larm går från hjärtstartare som finns utplacerade på olika platser i samhället. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är ett samarbete mellan den samordnade räddningstjänsten. Vid sådana här fall kan några minuter vara oerhört viktiga, närmaste enhet åker oavsett om det är en polispatrull, en ambulans eller en enhet från räddningstjänsten, säger Eva Nilsson. 

Hon berättar att hon inte vet vad larmet från riksdagen handlar om mer än att det ska röra sig om ett sjukdomsfall. 

– Det är inget polisiärt ärende, säger Nilsson.  

Jonas Lundell är bevakningsledare på Riksdagsförvaltningen och bekräftar för Expressen att en person har körts i ambulans till sjukhus. 

– Vi hade en person som var sjuk och som åkte i väg med ambulans. Vem det är kan jag inte säga, säger Jonas Lundell till tidningen och hänvisar till patientsekretess.

Riksdagen är knapphändiga med uppgifterna om händelsen när GP kontaktar dem:

– Vi kan bekräfta att det varit ett sjukdomsfall och att en person har förts till sjukhus, skriver Pernilla Eldblom, pressekreterare vid riksdagsstyrelsen i ett sms till GP.

Hon säger också att de inte kan kommentera något ytterligare om sjukdomsfallet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.