Person överbord – föll från Stena-färja

En person ska på onsdagsmorgonen ha fallit överbord från en av Stena Lines färjor, som trafikerar mellan Nynäshamn och Lettland, enligt Aftonbladet.

ANNONS
|

Larmet ska ha kommit in till sjö- och flygräddningen vid sjutiden, skriver Aftonbladet.

– Vi fick larmet runt klockan sju, en person ska ha fallit överbord från ett fartyg som trafikerar sträckan Nynäshamn–Ventspils i Lettland, säger Carl-Johan Linde, presschef på Sjöfartsverket, till TT.

Det handlar om färjan Stena Flavia som trafikerar linjen mellan Nynäshamn och lettiska Ventspils. Händelsen, då en person ska ha fallit överbord, ska ha inträffat utanför Nynäshamn när färjan var på väg mot den svenska hamnen.

En stor sökinsats pågår efter personen.

– Det är flera ytenheter som deltar. Lotsbåtar, svenska sjöräddningssällskapet, polisen och sjöräddningen, och så helikoptrar. Sökandet pågår så länge det finns hopp om att hitta personen, säger Carl-Johan Linde till TT.

ANNONS

Omständigheterna kring händelsen är i nuläget är okända.

Färjan är en så kallad ro-pax-färja, vilket innebär att den fraktar såväl last som passagerare.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS