Pehrson missade nya ministerns namn

Under tisdagen presenterade Ulf Kristersson (M) sin nya regering.
På pressträffen efteråt var det dags för partiledarna i regeringspartierna att presentera ett par av sina nya ministrar.
Då missade Johan Pehrson (L) vid ett av namnen.

ANNONS
|

Efter att Ulf Kristersson (M) presenterat sin nya regering bestående av 13 moderater, sex kristdemokrater och fem liberaler var det dags för partiledarna i regeringsställning att hålla i sin första pressträff som regering.

Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD) och Johan Pehrson (L) lyfte ett par av sina ministrar under pressträffen.

När det var dags för Johan Pehrson underströk han först sin glädje över ministerplatserna.

– Liberalerna kan med glädje i denna regering leverera fem statsråd, sa Johan Pehrson.

Efternamnet föll bort

Efter det valde han bland annat att nämna Lotta Edholm, skolminister och Mats Persson, utbildningsminister som viktiga kuggar i den nya regeringen.

ANNONS

Sen var det dags att lyfta regeringens allra yngsta minister Romina Pourmokhtari, 26, som är avgående ordförande ungdomsförbundet Luf. Men då föll efternamnet helt bort.

– Till miljö- och klimatminister har vi Romina. Hon är i dag avgående ungdomsförbundsordförande. Hon har ett enormt engagemang i såna här frågor. Hon brukar vara med i flera olika listor i media där hon toppar framtidens makthavare. Hon kommer göra ett fantastiskt jobb i en av våra viktigaste framtidsfrågor.

LÄS MER:Här är ministrarna i Sveriges nya regering

LÄS MER:Kristersson: Ska lösa Sveriges stora problem

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS