Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peab och Skanska nyanställer

Peab anställer 1 200 hantverkare och Skanska 300 tjänstemän, 360 av arbetstillfällena är i Västsverige. Båda byggjättarna välkomnar fler kvinnor och personer med utländsk bakgrund.
Byggboomen skapar fler arbetstillfällen. Ams pekar ut byggbranschen som en av de branscher som kommer att växa under året och Svenska Byggnadsarbetarförbundet, Byggnads, ser en utveckling åt det positiva hållet.
- Generellt ser det bra ut för byggnadsarbetarna men visst finns det arbetslösa fortfarande, som i Stockholm med 1 700 arbetssökande byggnadsarbetare, säger Humla Einarsdottir, informatör på Byggnads.
På Byggnads avdelning 12 i Göteborg har 350 av de 7 400 medlemmarna a-kassa för tillfället, 100 till 150 färre än för ett år sedan.
- Det blev bättre efter sommaren 2005, då började byggboomen märkas bland våra medlemmar, säger vice ordförande Tomas Emanuelsson.
Olika företrädare för branschen, av tradition en mansdominerad sådan, påtalar att de gärna vill se fler kvinnor och personer med utländsk bakgrund söka anställning.
- De är väldigt välkomna men är tyvärr bara en bråkdel av de anställda i dag. Förr fanns det hinder för framföra allt kvinnorna, både i form av kulturella sådana men också fysiska. Så är det inte längre, inställningen är väldigt öppen och de fysiska hindren är borta, säger Tomas Emanuelsson.
Även Peab och Skanska poängterar att de gärna anställer kvinnor och personer med annan härkomst än den svenska.
- Vi skulle kunna ta in många fler kvinnor och de som redan finns hos oss trivs väldigt bra. Jag förstår egentligen inte varför det inte är fler som söker sig till vår bransch, säger Peabs informationschef Gösta Sjöström.
Och Skanskas personaldirektör Claës-Göran Ekblom ser stora vinster med en ökad mångfald.
- Det skapar en bättre stämning att ha blandade grupper, alla har olika aspekter med sig och det gynnar verksamheten.
De arbetstillfällen som de bägge byggföretagen nu skapar är ett resultat av byggboomen men handlar också om tjänster som ska ersättas till följd av pensionsavgångar och liknande.
Peab har i sin långsiktiga prognos räknat med ett behov av att anställa mellan 800 och 900 personer per år för att täcka bland annat pensionsavgångar. De 1 200 tjänster som nu ska tillsättas innebär att företaget ökar antalet anställda med 300 personer.
Av de 1 200 arbetstillfällena ska cirka 300 tillsättas i Västra Götaland och Halland där drygt en tiondel av det totala antalet anställda inom Peab är verksamma, drygt 1 100 personer. Skanskas kommande anställningar av 300 tjänstemän, varav 60 i Västra Götaland och Halland, innebär ytterligare knappt 100 tjänster i företaget.
- Vi behöver framför allt akademiker som ingenjörer och industriella ekonomer, både nyutexaminerade och de med mer erfarenhet, säger Claës-Göran Ekblom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.