Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Par fast för rån mot 73-åring

En man och en kvinna är anhållna för rånet mot en 73-årig kvinna i Malmö i tisdags. Rånoffrets tillstånd har försämrats och hon kan inte höras av polisen.

De båda misstänkta rånarna greps i Malmö på torsdagen. Enligt polisen var de då i färd med att lämna landet och hade mycket pengar på sig.

-Vi har haft god hjälp av vittnesiakttagelser från allmänheten i det här fallet, säger Anders Lindell, informatör hos Malmöpolisen.

Han berättar att det var vittnesuppgifter om en speciell bil på brottsplatsen som ledde till gripandet. Polisens spanare upptäckte bilen och satte den under bevakning. Efter bara 20 minuter dök den 41-årige mannen och den 26-åriga kvinnan upp och kunde gripas.

-Signalementen stämmer bra med vittnesuppgifterna, säger Lindell.

Mannen och kvinnan är nu anhållna, misstänkta för grovt rån. Kvinnan misstänks också för vapenbrott eftersom hon hade pepparsprej på sig.

Den 73-åriga kvinnan vårdas på sjukhus. Hon hittades blodig i sin bostad i stadsdelen Rosengård i Malmö och fördes till sjukhus med befarade skallskador. Hennes tillstånd betecknades först som relativt gott, men har försämrats.

-Tyvärr kan vi inte prata med henne, säger Anders Lindell.