Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Pappan lättad - men bär på stor sorg"

Dagen efter frisläppandet får den 51-årige man som misstänktes för mord på sin fru och sina tre barn stöd av en präst, nära vänner och grannar. Enligt mannens advokat är hennes klient lättad över frisläppandet men bär på en stor sorg.

- Han är ju oerhört lättad framför allt. Att både bli försatt på fri fot och också bli avförd som huvudmisstänkt för de här oerhört allvarliga anklagelserna. Samtidigt känner han en otroligt stor sorg. Vikten av händelsen blir tydligare för honom nu när man har de första obduktionssvaren. Det är en otroligt stor sorg att bära, säger advokat Poly Jensell, till GT

Också socialtjänstens krisgrupp ger mannen sitt stöd.

Utvidgat självmord

- De erbjuder hjälp i det här akuta skedet, säger Poly Jensell.

Mannen släpptes på onsdagskvällen sedan de första obduktionsresultaten visat att mamman dog till följd av branden. De skador som upptäcktes på kroppen, och som initialt gjorde att mannen misstänktes, var av allt att döma självtillfogade.

- Allting talar för att det är ett så kallat utvidgat självmord, sade kammaråklagare Helena Treiberg Claeson, till TT i samband med frisläppandet.

Frun och barnen hittades döda på morgonen den 20 juli sedan räddningstjänst och polis larmats om att det brann i familjens lägenhet i Gårdsten i Göteborg.

Enligt åklagaren kommer förundersökningen att fortsätta för att kunna bringa klarhet i bland annat hur branden uppstått.

- Men i nuläget finns inget som talar för att mannen är den som ansvarig för hustruns och barnens död.

Ett av barnen har obducerats men det går i nuläget inte att avgöra om det dött av branden eller av andra skador. De två andra barnen kommer enligt uppgift att obduceras under fredagen.