Gosedjur, blommor och ljus har lagts ner vid den plats där två barn hittades med livshotande skador utanför ett bostadshus i Hässelby i söndags kväll. Ett av barnen avled senare av sina skador. Tillståndet för det andra barnet är fortfarande allvarligt.
Gosedjur, blommor och ljus har lagts ner vid den plats där två barn hittades med livshotande skador utanför ett bostadshus i Hässelby i söndags kväll. Ett av barnen avled senare av sina skador. Tillståndet för det andra barnet är fortfarande allvarligt. Bild: Christine Olsson/TT

Pappan begärs häktad – misstänkt för mord

Den man som anhölls misstänkt för mord och mordförsök på två barn i Hässelby har begärts häktad.

ANNONS

"Efter förhör med mannen har jag nu beslutat att begära honom häktad för att han inte ska kunna undanröja bevis eller på annat sätt påverka utredningen", säger kammaråklagare Maria Franzén i ett pressmeddelande.

Åklagaren hade fram till lunch på torsdag att fatta beslut i häktningsfrågan, men beskedet kom redan på tisdagskvällen.

Mannen och en kvinna anhölls under natten mot måndag misstänkta för mord och mordförsök på två barn i Hässelby i nordvästra Stockholm. De misstänkta är barnens föräldrar.

Barnen hade fallit från hög höjd och landat utanför bostadshuset. Det ena barnet avled under den efterföljande natten och det andra vårdas för livshotande skador.

ANNONS

I måndags beslutade åklagaren att släppa kvinnan, som är fortsatt misstänkt i utredningen.

– Jag kan inte ge några detaljer, men det som framkommit i utredningen, och i förhör med kvinnan, medförde helt enkelt att misstankarna försvagades och det finns inte längre skäl till att hålla henne frihetsberövad längre, säger Maria Franzén till TT.

I övrigt är åklagaren mycket förtegen.

– Jag kan inte kommentera någonting om själva händelseförloppet i det här skedet, det är otroligt tidigt i utredningen.

Kvinnans advokat Lars Runeberg vill inte kommentera hur kvinnan ställer sig till anklagelserna, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

TT har sökt mannens advokat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS