Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

TUMBA 20191218Larmet om branden kom från ett väktarbolag som via en kamera sett att det brann i fastigheten.Tre personer har förts till sjukhus och två har avlidit.. En person som befann sig i huset har gripits misstänkt för grov mordbrand, uppger polisen.  Bild: MARKO SÄÄVÄLÄ/TT
TUMBA 20191218Larmet om branden kom från ett väktarbolag som via en kamera sett att det brann i fastigheten.Tre personer har förts till sjukhus och två har avlidit.. En person som befann sig i huset har gripits misstänkt för grov mordbrand, uppger polisen. Bild: MARKO SÄÄVÄLÄ/TT

Pappa misstänkt för grov mordbrand

Två personer har dött efter en villabrand söder om Stockholm i natt.
Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks pappan i hemmet anlagt branden genom att ha hällt ut bensin i bostaden och tänt på.

Larmet om branden ringdes in till SOS Alarm vid 02.50 då ett väktarbolag slog larm efter att de via en övervakningskamera såg hur det brann i bostaden.

Vad som orsakade branden är fortfarande inte klarlagt.

– Det finns uppgifter i ärendet, men vi väljer att inte kommentera det nu, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl på polisen i region Stockholm till TT.

Under morgonen bekräftade polisen att två personer omkommit i branden. Ytterligare tre fördes under natten till sjukhus.

Skilsmässohandlingar beställda

Polisen inledde under natten en förundersökning gällande mord samt grov mordbrand.

En person greps efter branden misstänkt för mordbrand, och polisen uppger för Aftonbladet att rör det sig om pappan i hemmet.

Enligt tidningens uppgifter misstänks mannen ha ha hällt ut bensin i bostaden och sedan tänt på.

Aftonbladet rapporterar också att det misstänkta motivet bakom brottet ska vara att den misstänkte mannen ligger i skilsmässa med sin hustru och att det så sent som under onsdagen skickades skilsmässohandlingar till parets adress från Skatteverket.

Senare under onsdagen anhölls den man som tidigare under dagen greps. Mannen sitter nu anhållen misstänkt för två fall av mord och grov mordbrand.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.