Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Oviss väntan på Landvetter

Landvetter flygplats utanför Göteborg drabbades av förseningar efter torsdagens tekniska problem. Inställda flighter gör att förseningarna kommer att fortsätta under resten av dagen. – Jag försöker vara optimistisk, säger Dovilè Buinauskaitè.

De tekniska problemen som orsakade stora problem i Sveriges flygrafik under torsdagen är nu avhjälpta. Men många flyg har försenats, vilket drabbat många resenärer. En av dem är Dovilè Buinauskaitè från Litauen som skulle med ett flyg från Landvetter hem via Stockholm men står nu och väntar på att försöka byta sin rutt.

– Jag försöker vara optimistisk och tro att allt löser sig, säger hon till GP.

LÄS MER: Luftrummet stängdes över Stockholm

Vid 16-tiden meddelar Swedavia att fleraflighter mellan Landvetter och Arlanda är inställda, likaså mellan Landvetter och Bromma.

– Det är följdproblem efter det totala stoppet. Försenade plan har gjort att det inte finns plats för de som skulle avgått, det kan även vara så att planen som skulle gått inte är på plats, säger Johan Live, pressansvarig på Swedavia.

Tidigare under dagen talade GP även med Johan Hellman som satt och väntade på Landvetter. Han skulle ha flygit till Umeå klockan 13:30 men har blivit ombokad till 16:15. Han är oroad av situationen.

– Det känns lite suspekt i och med sabotagen mot master. Det känns som att man testar hur vi reagerar, om reservsystemen fungerar och hur lång tid tar det innan allt funkar igen. Det var nog ett bra test för den som nu ligger bakom. Känns inte som att folk reagerat så mycket.

LÄS MER: Luftfartsverket: "Besvärande och djupt olyckligt"

Susanne Collin väntade på släktingar från Österrike som är på väg till Landvetter och Göteborg för att springa Göteborgsvarvet:

– Den svenska tryggheten känns som bortblåst. Man tittar en extra gång när man ska flyga,  säger Susanne Collin.

För information om flighter, se Swedavias hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.