En man i 30-årsåldern misstänks för en rad brott efter att ha kört mycket vårdslöst på E4 i Nyköpings kommun. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern misstänks för en rad brott efter att ha kört mycket vårdslöst på E4 i Nyköpings kommun. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Otäck biljakt på E4 – polisen: "Hängde ut"

En man har förts till sjukhus efter att ha kört av vägen. Föraren kraschade efter att ha jagats av polis i nära en timme för sitt mycket vårdslösa beteende.
– Det var ganska otäckt stundom, säger Mikael Ehne vid polisen.

ANNONS

Polisen larmades klockan 20.41 på lördagskvällen om en personbil i Nyköping som framfördes mycket vårdslöst. Föraren, en man i 30-årsåldern, vägrade stanna på polisens uppmaning, varpå ett förföljande inleddes.

Under flera mil, mellan Nyköping och Linköping, pågick biljakten, som polisen beskriver som extremt vårdslös. Polisen uppger att föraren stundtals hängde ut ur bilen, som vinglade över hela körbanan.

– Det var uppstressat rejält, riktigt otäck den här färden. Så det var angeläget att få stopp på honom, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl, vid polisen i region Öst.

Flera polisenheter var inblandade i jakten, som fick sitt slut vid 21.30-tiden tack vare en framgångsrikt utplacerad spikmatta.

ANNONS

– Då kör han av vägen vid avfarten norra Linköping. Han går av där på den avfarten med punka på tre hjul. Då börjar det bli svårt att hålla ordning på bilen, säger Mikael Ehne.

Föraren fördes till sjukhus, men skadeläget anses inte vara allvarligt. Ingen annan kom till skada.

Föraren misstänks nu för narkotikabrott, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, samt försök till grovt våld mot tjänsteman efter att ha försökt köra på en polisbil.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS