Oron kvar efter mord på fyraåring i Ljungby

ANNONS
|

–Vi har klarat av den stora massiva dörrknackning som genomförts. Nu bearbetar vi material som kommit in, säger polisens informationschef Robert Loeffel till TT.

Antalet poliser som jobbar med utredningen har dragits ner till någonstans mellan 25 och 30. Cirka 35 tips från allmänheten har kommit in.

–Inte särskilt mycket, säger Loeffel,

"Inte så många samtal"

Efter mordet satte Ljungby kommun snabbt in krisåtgärder för att möta den upprördhet och oro som dådet väckte hos allmänheten. Den jourtelefon som öppnades då fungerar fortfarande.

–Vi får inte så många samtal. Men vi behåller telefonen öppen, för vi vet inte vad som händer i utredningen som kan öka trycket, säger kommunens chefsinformatör Carina Karlund.

ANNONS

Ett 70-tal personer kom till kommunens möte på tisdagskvällen, där en föreläsare från Rädda Barnen berättade hur man kan prata om svåra saker med sina barn.

–Där kom det fram att det finns en oro, både bland barn och föräldrar, säger Karlund.

Även polisen bedömer att oron efter dådet lever kvar i Ljungby.

–Den släpper ju inte förrän det här är uppklarat, säger Robert Loeffel.

Den fyraårige pojken försvann den 16 oktober från en lekplats där han lekte med andra barn. Samma kväll hittades han död i en skogsdunge i närheten.

Polisen inledde tidigt en förundersökning om mord. Den rättsmedicinska undersökningen har bekräftat att han bragts om livet, men dödsorsaken hemlighålls.

Både barn och vuxna har förhörts i utredningen. Polisen har inte alls kommenterat uppgifter om att ett annat barn skulle kunna ligga bakom fyraåringens död.

Kronobergspolisen har i utredningen haft hjälp av riksmordkommissionen och Rikskriminalens grupp för gärningsmannaprofiler. (TT)

ANNONS