Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den brottsmisstänkte Daniel Kindberg. Arkivbild.

Oppositionsråd avgår efter Kindbergaffären

Tidigare kommunalrådet i Östersund, AnnSofie Andersson (S), kommer att avgå som oppositionsråd i slutet av mars, uppger lokala medier. Orsaken är hennes kontakter med den brottsmisstänkte ordföranden i Östersunds FK, Daniel Kindberg.

Det är bland annat ett inspelat telefonsamtal i maj mellan Andersson och Kindberg, där de diskuterade den pågående polisutredningen, som ligger bakom avgången.

- Vi ser väldigt allvarligt på det här, sade Maria Nerpin, ordförande för Socialdemokraterna i Östersund, till P4 Jämtland när samtalet mellan Andersson och Kindberg blev kända.

Andersson uppgav själv i samband med en presskonferens i Östersund på torsdagen att telefonsamtalet har påverkat beslutet.

- Det är en sammanvägning, hela den här om man kallar det "Kindbergaffären", det kommer ju fortsätta nu och vi vet ju inte för hur många månader och år. Det är därför partiet måste utse en annan företrädare som oppositionsråd, sade hon till P4 Jämtland.

Andersson svarade vid presskonferensen nekande på om hon tror att Daniel Kindberg, som också var vd för kommunala bostadsbolaget Östersundshem, är skyldig eller inte.

- Inte utifrån det jag vet, men det är som sagt domstolen som dömer, sade hon enligt Östersunds-Posten.

Daniel Kindberg är åtalad för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.