Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tullverket har i år beslagtagit ett stort antal olagliga läkemedel i en internationellt koordinerad insats. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.

Omfattande beslag av olagliga läkemedel

Tullverket har tillsammans med polisen och myndigheter i andra länder beslagtagit omkring tio miljoner misstänkt olagliga tabletter, kapslar och ampuller, skriver Tullverket i ett pressmeddelande. I den koordinerade operationen, som pågick 9–16 oktober, stängdes även drygt 3 600 webbsidor ner.

Aktionen, som går under namnet Pangea, genomförs varje år sedan 2008 och den här gången medverkade totalt 190 myndigheter från totalt 90 länder. Syftet är att komma åt olagliga läkemedel som inte får säljas i Sverige och bland fynden fanns bland annat lugnande läkemedel, antibiotika och potenshöjande läkemedel.

Tullverket genomförde under perioden kontroller av brev- och kurirflödena på Arlanda och gjorde sammanlagt 130 tillslag.

Hittills i år har Hittills i år har tullen och polisen beslagtagit cirka 920 000 tabletter och kapslar och över 150 kilo pulver.