Dagen efter dödsskjutningen i Bagarmossen i södra Stockholm.
Dagen efter dödsskjutningen i Bagarmossen i södra Stockholm. Bild: Mikaela Landeström/TT

Ökad patrullering hindrade inte dödsskjutning

Trots ökad polisiär närvaro sköts en tonårspojke till döds i Bagarmossen i Stockholm.
– Det går inte att vara överallt hela tiden, säger en polis på plats i det drabbade området till TT.

ANNONS

Där det vanligtvis är barn ute och leker och folk i rörelse är det nu tomt och tyst.

– Jag upplever det som att folk går runt och är ledsna, jag vet inte om det är anhöriga. Jag har liksom precis gråtit också för det är så fruktansvärt att det är så pass unga människor som far illa.

Kvinnan, som vill vara anonym, bor knappt 50 meter från brottsplatsen och uppger att hon är skärrad.

– Jag har inte barn men är gravid. Tanken slog mig i dag att jag inte vet om jag vill bo kvar. Jag ska få en flicka och det känns lite tryggare på något sätt.

ANNONS

"Vilda västern"

Ramona Sinko är ute och går med sin hund Rolex och bor i området nära brottsplatsen. I Bagarmossen har hon bott i 37 år. Hon har aldrig känt sig otrygg men nu känner hon sig orolig och har obehagskänslor när hon är ute och går.

– Ett område som jag har känt till sedan jag var barn, börjar förvandlas till vilda västern. Det är första gången i mitt liv som jag är glad att jag inte har barn.

Ökad polisiär närvaro

Så sent som i söndags skedde en skottlossning i området. Då blev ingen skadad, men sedan dess har lokalpolisen en ökad närvaro i området. Ändå sköts en pojke ihjäl vid midnatt natten mot onsdagen.

– Det går så snabbt. Det har funnits tillfälle då polisen varit på ena sidan av en byggnad och det skjutits på andra. Det går inte att vara överallt hela tiden, säger en polis på plats i det drabbade området till TT.

Ramona Sinko har märkt av den ökade närvaron och såg polisen patrullera förbi flera gånger under gårdagen. Hon tycker det känns bra att ha polisen nära.

– Samtidigt är det sorgligt. Det är ju ett område där man förr inte varit orolig för att släppa ut barnen själva. Det är en fruktansvärt tragisk utveckling.

ANNONS
Ramona Sinko, 43, bor i området och känner sig både orolig och ledsen.
Ramona Sinko, 43, bor i området och känner sig både orolig och ledsen. Bild: Mikaela Landeström/TT
Krisstödjare från socialtjänsten på plats vid brottsplatsen för att hjälpa boende. Även Svenska kyrkan har öppet för personer som behöver stöd.
Krisstödjare från socialtjänsten på plats vid brottsplatsen för att hjälpa boende. Även Svenska kyrkan har öppet för personer som behöver stöd. Bild: Mikaela Landeström/TT
ANNONS