Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Nationella bombskyddet tog med sig det misstänkta föremålet på analys.

Ofarligt föremål vid mast

Den misstänkta bomben som hittades vid en telemast i Skutskär var ingen bomb. Förundersökningen om allmänfarlig ödeläggelse läggs därför ned.

Inget sprängämne eller annat explosivt fanns i förmålet, meddelade polisen under onsdagen. Ingen fara har förelagat för allmänheten.

– Det är metallflisor som är ingjutna i någon form av akrylatmassa. Massan används för fogning och tätning och är i plastaktig form, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Varför gjuter man in metallflisor i sådan?

– Ja, det kan man fråga sig. Men nu finns i alla fall ingen misstanke om brott. Samtidigt finns det detaljer kring detta som vi tar med oss. Alla händelser dokumenteras och tas med i fall det dyker upp liknande händelser i framtiden, menar Nordström.

Polisen lägger nu ner förundersökningen gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse. Men en del frågor kvarstår fortfarande.

– Vi inte vem som lagt ut det här föremålet och motivet till det. Men nu är vi beredda på att fler larm om fynd vid master kan komma in.

Tror ni att dessa kan öka efter detta?

– Det kanske finns fler som vill testa samhälelts förmåga. Det är allvarligt för det kräver ju resurser och vi kan inte nonchalera något larm. Det är kostsamt för alla som behöver engageras i den här typen av händelser. Alla händelser måste tas på allvar i inledningsskedet. Här fanns det inget hot med i bilden men framför allt var vi tvungna att utreda händelsen grundligt, avslutar Nordström på Uppsalapolisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.