Ockelbo inget för höginkomsttagare

ANNONS
|

Just nu har 97 procent av landets höginkomsttagare semester och de flesta som tillbringar ledigheten på annan ort gör det nära kusten, enligt en undersökning från företaget Adressändring.

Var tolfte med hög lön lägger sin semester på Gotland, medan Sotenäs och Tanum lockar var 33:e.

Även Orust, Tjörn, Falkenberg och Strömstad får tillfälligt besök av högavlönade under sommarhalvåret.

- Det är spännande att se var svenskarna semestrar, säger VD Kia Johansson som förklaring till varför undersökningen görs.

- Men det är förstås ingen överraskning att det är Gotland och kusten som gäller.

Ingen med hög lön vill däremot tillbringa semestern i Bollebygd och Herrljunga. Inte ens kronprinsessans blivande mans födelsekommun Ockelbo lockar höginkomsttagare, enligt Adressändrings undersökning. I alla fall inte personer som väljer att eftersända posten dit.

ANNONS

Som höginkomsttagare räknas, i det här fallet, personer med en disponibel inkomst över 400 000 kronor. 21 procent av dem har fyra veckors semester, medan 16 procent har fem veckor i sommar.

Undersökningen är gjord av Experian på Adressändrings uppdrag och bygger på statistik från 64 000 svenskar som beställt tillfällig eftersändning av posten under perioden april-oktober i fjol samt uppgifter om medelinkomster i områden varifrån eftersändningen görs.

ANNONS