Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nytt sprängdåd i Malmö

Ännu ett sprängdåd skakade Malmö när nöjesbåten Prins Bernhard vid Skeppsbron fick entrén skadad i en smäll minuterna efter midnatt, natten till måndagen. Men laddningen tycks inte ha varit särskilt kraftig.

– Det kan ha varit en större fyrverkeripjäs, säger kommissarie J-B Cederholm på länskriminalen i Skåne efter det preliminära resultatet av den tekniska undersökningen.

Dörren i entrén trycktes in och en mindre brand kunde släckas snabbt av väktare. Erik Westerstad, restaurangchef på Prins Bernhard, säger att dådet inte alls påverkar verksamheten.

– Vi är i gång med lunchserveringen som vanligt, förklarar han när TT ringer.

I förra veckan skedde en detonation vid krogen Gökboet på Lilla torg i Malmö. Den gången handlade det om en betydligt större laddning, som också lätt skadade en förbipasserande man. Den tekniska undersökningen visar att sprängmedel, militärt eller civilt, utlöstes med hjälp av stubintråd.

Enligt Cederholm ser polisen inget samband mellan de båda sprängdåden och det finns heller ingen känd hotbild mot Prins Bernhards ägare. Men smällen är den senaste i en lång rad sprängningar mot krogar i Malmö sedan början av 2010. Gemensamt är att de inträffat nattetid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.