Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nytt hopp om att klara upp ytterligare mord

Nu tänds nytt hopp om att klara upp mordet på 31-åriga Pernilla Theorin i Avesta sommaren 2006. Samtidigt kommer dansk och norsk polis att undersöka om Anders Eklund kan knytas till mord i de båda länderna.
Sista gången Pernilla Theorin sågs i livet var på Malmgatan i Avesta. Det var vid tretiden på natten den 13 augusti 2006, efter en möhippa. På morgonen hittades hon död i sin brinnande lägenhet. Hon hade mördats.
Under utredningens gång har tre män suttit häktade. Men ingen har kunnat bindas vid brottet.
En av de utredare som hoppas på ett genombrott är Rolf Rickmo i Avesta:
- Vi kommer att ta reda på vad den nu aktuella mannen gjorde vid tiden för mordet på Pernilla Theorin och se hur han gått tillväga vid gärningen. Vi har aldrig gått ut och berättat hur hon mördades för att inte avslöja vad vi vet.
Också i Danmark och Norge riktas polismyndigheternas uppmärksamhet mot Dalarna. Dansk och norsk polis bekräftade i går att det kommer att undersökas om Anders Eklund kan knytas till olösta mord i de två länderna. Ett fall i Danmark rör ett brutalt mord på en tolvårig flicka, som likt Engla var ute och cyklade då hon försvann. I sitt yrke som lastbilschaufför har Anders Eklund besökt Danmark flertalet gånger, enligt Aftonbladet.
- Det har skrivits om att han har haft kontakt med Danmark. Vi vill gärna kartlägga detta. Vi vill också ha hans DNA för att se om det matchar något i vår DNA-bank, säger Nils-Otto Fisker vid danska rikspolisen till den danska tidningen Politikens nätupplaga.
Det finns omkring 400 ouppklarade mord i Sverige. Siffran är dock osäker. Det finns inget nationellt register över ouppklarade mord.
Många tände i går kväll ljus till Englas minne. Budskapet som spreds via sms uppmanade till ett gemensamt hedrande klockan 21. GP fick i går många mejl som intygade att stödet för denna kampanj var stort.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.