Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Den 15-årige pojken ertappades med narkotika på sig. Nu frias han av hovrätten med hänvisning till att det inte går att bevisa något uppsåt bakom brottet. Arkivbild.

"Nyfiken" narkotikaanvändare frias

En ung pojke frias av Svea hovrätt för narkotikabrott, skriver Dagens Nyheter som hänvisar till en artikel i Dagens Juridik.

Det var förra sommaren som polisen kontrollerade fickorna på ett antal ungdomar i Kista efter ett bråk. Hos en av de inblandade pojkarna påträffades två kartor av det narkotikaklassade preparatet tramadol.

Den 15-årige pojken hävdade till en början att medicinen tillhörde hans mamma, men ändrade sig sedan och sade i stället att han hade hittat tabletterna i en gångtunnel. Han medgav dessutom att han själv hade provat en tablett.

Tingsrätten friade 15-åringen med hänvisning till att pojkens historia inte var så osannolik att den kunde avfärdas. Nu fastställer Svea hovrätt domen.

"Utredningen motbevisar inte hans uppgifter om att han plockade på sig tabletterna av obetänksam nyfikenhet och att han inte förstod att det var fråga om narkotiska preparat", står det i domen från tingsrätten som hovrätten nu fastställer.