Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nya uppgifter om makens drunkning - "fler fanns i stugan"

En kvinna och hennes sambo sitter återigen anhållna misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar. Samtidigt som de förhörs kommer nya uppgifter som rör dotterns makes död. Enligt VLT hade dottern besök i stugan när hennes make drunknade: - Vi har indikationer på att ytterligare två personer till fanns på plats, två personer i (kvinnans) omedelbara närhet, säger en källa till tidningen.

Kvinnan och hennes sambo är misstänkta för att ha dödat hennes pappa och för att ha försökt döda hennes mamma. Sedan i tisdags sitter de återigen anhållna misstänkta för mordet och mordförsöket.
Nu pågår polisens förhör med duon.

Samtidigt kommer nya uppgifter som rör den mordmisstänkta dotterns makens död. Som GP tidigare berättat drunknade maken i en sjö vid sommarstugan där föräldrarna nu attackerades. Drunkningen, som utreddes som ett dödsfall, inträffade för ett år sedan. Tidigare har det framgått att paret och deras barn var ensamma i stugan.
Enligt källor till VLT stämmer inte detta.
– Vi har indikationer på att ytterligare två personer till fanns på plats, två personer i (kvinnans) omedelbara närhet, säger en person med insyn i dödsfallsutredningen till VLT.

Anmälde honom försvunnen dagen efter

Kvinnan ska ha sagt i förhör att maken gav sig ut med en båt på kvällen. Morgonen dagen därpå larmade hon polisen om att han var försvunnen. Kvinnan påstår att hon somnade när maken gick ut och att hon vaknade först dagen efter:

Källor med insyn i utredningen säger dock till VLT att det inte stämmer:
– Hon kan omöjligt ha sovit i tolv timmar med barnen omkring sig.

När Räddningstjänsten kom till platsen såg de att båten var övergiven ute på sjön, 10-15 meter från bryggan. En källa till VLT säger att båten inte kan ha legat ute särskilt länge.
– En övergiven eka förflyttar sig nämligen ganska snabbt med vindens riktning och borde, om den legat övergiven en längre tid, ha flutit ända in till land, säger källan till VLT.

Det dröjde ungefär en halvtimma, enligt VLT, innan maken hittades död i vattnet. Tidningen skriver att han låg där det var en meter djupt. 

Det har inletts en förundersökning rörande mord och försök till grovt bedrägeri rörande drunkningen. När GP pratar med polisen vid lunchtid på torsdagen är ingen delgiven misstanke för det som rubriceras som mord på maken.

"Jag har hål i kroppen"

Det var för nästan en månad sedan som det så kallade sommarstugemordet inträffade. Det kom ett samtal till SOS sent på kvällen.
– Hjälp, jag har hål i kroppen, skrek då en kvinna, enligt VLT.
Polisen körde till en sommarstuga i Arboga. Då hittade de den svårt skadade kvinnan och en död man i huset.

Polisen inledde en förundersökning om mord. Inledningsvis riktades mordmisstankarna mot hustrun, som är i 65-årsåldern. Men efter ett första förhör insåg polisen att hon blivit utsatt för ett mordförsökt. Nu riktades i stället misstankarna mot parets dotter - en kvinna i 40-årsåldern.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

Åkte till Thailand

Dottern och hennes sambo, en man i  20-årsåldern, anhölls senare skäligen misstänkta för mordet och mordförsöket. Men när bevisen inte räckte för att begära dem häktade släpptes de fria. Då åkte kvinnan till Thailand.

Samtidigt fortsatte utredningsarbetet. Polisen gick först ut med att de sökte vittnen till en bil - som dottern äger via sitt företag.
– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett en sådan bil onsdagen den 3 augusti på vägar söder om Arboga, sa då Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i polisområde Västmanland.

LÄS MER: Polisen söker uppgifter om bil - som dottern äger

Utreder makens död

Sedan meddelade åklagare vid Utvecklingscentrum Göteborg att de inlett en förundersökning rörande dotterns makes död. Försäkringsbolaget har kämpat för att få polisen att utreda dödsfallet då det, enligt dem, finns en rad omständigheter som talar för att det kan röra sig om ett mord och försök till grovt bedrägeri.

LÄS MER: Vändningen i sommarstugemordet - utreder makens drunkning

LÄS MER: Maken förgiftades - ett halvår senare drunknade han

Åklagaren och polisens misstankar mot dottern och sambon har stärkts under tiden som de varit på fri fot. De anhölls därför i sin frånvaro och efterlystes internationellt. I tisdags greps de på ett hotellrum i Norge och de fördes sedan till Sverige.

Under onsdagen sa parets advokater att deras klienter fortfarande nekar till brott.

Senast på lördag ska åklagaren besluta om de ska begäras häktade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.