Nya bevisen mot Peter Madsen

Filmer med kvinnomord i Peter Madsens dator, Kim Walls dna i nacken och att Kim Wall fick en stickskada i bröstkorgen innan dödens inträde - det är, enligt åklagaren, den nya bevisningen som stärker att den danske ubåtsbyggaren mördade Kim Wall, skriver flera medier. Detta presenterades under tisdagens omhäktningsförhandling i ubåtsfallet. Nu har Madsen omhäktats.

ANNONS
|

På tisdagen hålls omhäktningsförhandlingen mot Peter Madsen i tingsrätten i Köpenhamn. Han har nu suttit häktad sedan mitten av augusti - dagarna efter attKim Wall anmäldes försvunnen.

Till en början misstänktes hanför att av oaktsamhet ha dödat den svenska journalisten. Men nu sitter han häktad misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

Polis och åklagare utgår från att Peter Madsen har mördat Kim Wall och därefter styckat hennes kropp och dumpat den i havet - för att undanröja bevis. Än så länge är det bara hennes torso som har hittats.

LÄS MER:Polisen: Så ska vi lösa Kim Wall-fallet

LÄS MER:Polisens plan: Ta Madsen tillbaka till ubåten

ANNONS

En olycka

Madsen själv påstår att en olycka orsakade Kim Walls död och att hon dog efter att ha fått en tung stållucka i huvudet. Han fick sedan panik och "begravde" hennes kropp, som enligt honom då var i ett stycke,i havet.

Peter Madsen själv har motsatt sig en omhäktning, skriver flera tidningar. Men klockan 15.45 ställdes han inför häktningsförhandlingen. Under denna presenterade åklagarenny bevisning mot Peter Madsen. Bevisen stärker enligt åklagaren teorin att Madsenmördade Kim Wall:

– Jag har nytt material som jag anser stärker fallet, säger specialåklagare Jakob Buch-Jepsen, till Aftonbladet.

Stick i bröstkorgeninnan döden

När häktningsförhandlingen startade berättade Jakob Buch-Jepsen att det inte kommit fram någon slutlig dödsorsak under obduktionerna. Men det finns flera skador på Kim Walls kropp, bland annat flera knivhugg. Dessutom ska hon ha fått ett stick på bröstkorgen som enligt åklagaren uppstått innan dödens inträde, skriver Aftonbladet.

Styckningen ska sedan ha skett efter döden.

Åklagaren berättade under häktningsförhandlingen att det fanns dna-spår från Kim Wall på Peter Madsens händer och nacke, bland annat. Madsens advokat förklarade detta med att spåren kommer från när Madsen flyttade Kim Walls kropp - från ubåten ner i havet.

Polisen har beslagtagit en dator som hittades i Madsens verkstad och på hårddisken har det hittats flera graverande filmer med grovt våldsinnehåll, bland annat verkliga mord på kvinnor.

ANNONS

- Datorn är inte bara min egendom. Utan även andra människor har haft tillgång till den, säger Peter Madsen under förhandlingen, enligt Aftonbladet.

Nu meddelas det att Madsen omhäktas till 31 oktober. Enligt Aftonbladet är han fortsatt häktad misstänkt för mord.

LÄS MER:Madsen "lättad" efter sin förklaring

LÄS MER:Ubåtsfallet: Kroppen medvetet stympad

Rättspsykiatrisk undersökning för Madsen

Madsens advokat sa under förhandlingen att hennes klient fortsätter neka till brott, skriver Ekstrabladet.

Aftonbladet skriver också att det är klart att Madsen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, något som han tidigare inte gått med på. Undersökningen kommer att inledas inom kort och då kommerPeter Madsen att köras till kliniken ett antal gånger.

– Jag tror att ett resultat kan vara klart runt årsskiftet, säger Jakob Buch-Jepsentill tidningen.

ANNONS