Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Nya beskedet från Madsens advokat

Peter Madsen har inte sagt att han vet hur Kim Wall dog – det säger nu hans advokat till danska TV2. Tidigare i veckan gick polisen ut med att Madsen sagt att den svenska journalisten dog av kolmonoxidförgiftning, men det stämmer inte menar advokaten.

I början av veckan gick den danska polisen ut med uppgifter om att Peter Madsen återigen ändrat sin version om hur Kim Wall dog. Han ska då ha sagt att hon dog som ett resultat av kolmonoxidförgiftning i ubåten. Detta ska ha skett medan han själv var på ubåtens däck. Dessutom har han erkänt att det var han som därefter styckade kroppen och sedan kastade alla kroppsdelar i Kögebukten.

Nu har Peter Madsens advokat gått ut och sagt att detta inte stämmer.
– Jag var med vid polisförhöret och har läst igenom hela utskriften. Han har ingenstans sagt att han vet hur hon dog, säger försvararen Betina Hald Engmark till danska TV2.

LÄS MER: Madsen erkänner att han styckat Kim Wall

Styckade Kim Wall

Advokaten säger att det som kom fram i förhöret var att Madsen var i ubåtens torn medan Kim Wall befann sig nere i ubåten. Det var då undertryck därnere vilket innebär att det var avgaser i luften.
– Det kan finnas många olika gaser i avgaser, säger Betina Hald Engmark till TV2.

Att Madsen styckade Kim Wall för att dumpa kroppsdelarna i vattnet står däremot fast.

LÄS MER: Ubåtsfallet – mobilerna kan vara viktiga pusselbitar

Misstänkt för sexbrott

När Peter Madsen förhördes i mitten av oktober lades en brottsmisstanke till: "andra sexuella handlingar än samlag med särskilda försvårande omständigheter". Den nya rubriceringen stöds av rättsmedicinsk bevisning. Peter Madsen förnekar sexbrott och förnekar också mord.

I början av veckan stod det klart att Madsen kommer att vara fortsatt häktad till den 15 november.
Polisutredningen närmar sig sitt slut och rättegången är inplanerad. Den beräknas pågå i åtta dagar med start den 8 mars nästa år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.